Wie is Jan Boon

Ruim dertig jaar heb ik als communicatieadviseur bij de Nederlandse Gasunie in Groningen gewerkt op vrijwel alle werkvelden van communicatie.

Als gastdocent en –trainer treed ik nog steeds regelmatig op bij de Hogescholen in Groningen, Leeuwarden en Zwolle. Vijftien jaar was ik verbonden aan diverse communicatieonderwijsinstellingen als de SRM en de LOI. Als communicatieadviseur was ik betrokken bij meerdere grote sportmanifestaties.

Inmiddels meer dan vijftien jaar ben ik secretaris en penningmeester van de Noorder Pers Sociëteit, een platform voor journalisten, woordvoerders, overheden en bedrijfsleven. Ruim tien jaar was ik voorzitter van de NVPR, de noordelijke voorlichters en pr-mensen.

Verder was ik bijna acht jaar voorzitter van de Adviesraad van het Instituut voor Communicatie en Media van de Hanzehogeschool Groningen. Ik was lid van de Raad van Advies van Commotie, dé studievereniging voor communicatiestudenten in Groningen.

In deze diverse functies staan en stonden netwerken, kennisoverdracht en ervaring centraal. In die jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd zowel binnen als buiten het communicatiewerkveld. Door deze netwerken sta ik in contact met het bedrijfsleven, verschillende overheidsorganisaties, met het communicatieonderwijs en met communicatieprofessionals op HBO- en WO-niveau.

In september 2008 heb ik Gasunie verlaten en na een jaar sabbatical startte ik in september 2009 met Jan Boon Communicatie. In het studiejaar 2011-2012 was ik als docent corporate communicatie verbonden aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s