Samenbrengen: matchen

Je bent niet geholpen met een CV waarin werkervaring en opleiding staan. Jij hebt iemand nodig die over bepaalde competenties beschikt waarmee jouw specifieke communicatiesituatie kan worden aangepakt.

Mijn primaire activiteiten richten zich op het oplossen van communicatievraagstukken. Door als klankbord of als ‘advocaat van de duivel’ te fungeren, kan ik jouw communicatiesituatie snel en adequaat analyseren.

Ik bied je een handreiking bij het vinden van de juiste communicatiedeskundige. Ik help je bij het oplossen van jouw communicatieprobleem of -situatie. Het bespaart jou zoeken in de communicatiejungle naar een deskundige, het bespaart jou dus tijd en geld.

Ondernemingen en organisaties die zich op het gebied van communicatie verder willen ontwikkelen of willen groeien, kan ik helpen aan informatie en nieuwe contacten.

Door mijn netwerk, kennis en ervaring van het communicatiewerkveld kan ik als matchmaker beide profielen bij elkaar brengen. Mijn communicatieachtergrond helpt me zaken snel en helder voor elkaar te krijgen.

Communicatie

Goede communicatie is tweerichting verkeer, waarbij zender en ontvanger elkaar zonder problemen moeten kunnen verstaan. Alleen dan is het mogelijk om het wederzijds begrip en respect te verkrijgen dat de basis is voor goede verhoudingen. Dat wederzijds begrip tussen een organisatie en haar doelgroepen is van wezenlijk belang om je doelstellingen te kunnen realiseren. Dat vergt een luisterend oor, invoelingsvermogen en openheid.

De communicatiewereld discussieert momenteel volop over ‘accountability’. Wat is precies het effect van communicatie-uitingen? Kun je dat meten, maar moet je het ook meten? Kernpunt is de toegevoegde waarde van je communicatieactiviteiten aantoonbaar maken, zodat je ziet of je doelstellingen gehaald zijn.

Dit is het primaire onderdeel van de analyse die ik voor jouw onderneming kan maken. In een eindverslag adviseer ik je bepaalde vervolgstappen te ondernemen. Dat wil zeggen: iets in je organisatie te veranderen of te verbeteren. Adviseren vanuit een vakinhoudelijke (communicatie) deskundigheid. Het is erop gericht jou verder te helpen in jouw specifieke situatie. Mijn vakinhoudelijke deskundigheid richt zich op het gehele brede werkveld van communicatie.

Bij communicatieadvisering ligt de focus op het verbeteren of veranderen van (communicatie) processen. Door deze aanpak ben je als opdrachtgever nauw betrokken bij het behalen van het resultaat. Hierdoor adopteren jij en je organisatie het resultaat sneller. Tijdens dit proces kijk ik naar de bestaande en de gewenste wijze van communiceren.

Samen zoeken we de meest optimale vorm. Een opdracht doe je met klanten. Een grote mate van coproductiviteit, want alleen door een nauwe samenwerking kunnen we maximaal resultaat bereiken.

Matchen

De juiste mensen kennen, daar gaat het om. Met mijn netwerk, kennis en ervaring kan ik jou helpen de juiste communicatiedeskundige te vinden. Matchen is afstemmen op een ander. Ik kan je helpen te realiseren wat jij zoekt. De basis is vertrouwen. Het doel is het oplossen en verbeteren van jouw communicatiesituatie.

Netwerken is dé manier om aan een andere of nieuwe baan te komen, klanten te vinden en goed op de hoogte te blijven van wat er zich in de (communicatie) wereld afspeelt.

Netwerken is voor mij een manier om mensen te ontmoeten en met anderen mee te denken over het oplossen en verbeteren van communicatiesituaties. Omdat ik zelf vaak open ben over wat me bezig houdt, denken anderen vaak ook met mij mee. Je helpt elkaar verder.

Netwerken is het leggen en onderhouden van contacten die je verder kunnen helpen in je werk, je carrière en je privéleven. Maar dat is slechts één kant van de medaille. Dat netwerk is er niet alleen voor jou, het is ook om anderen te helpen.

Netwerken is geven en nemen. Dus ook jij helpt mensen in je netwerk aan informatie en nieuwe contacten en geeft iemand net die tip over die ene leuke baan die goed bij hem/haar past. Zo help je elkaar.

Spiegelen en reflecteren

Als additionele dienst bied ik je begeleidende ondersteuning aan. Het coachen van je communicatieafdeling, je bedrijf of organisatie of van jou als startende of ervaren communicatieprofessional. Als communicatiedeskundige kan ik je helpen bij het maken van keuzes in je vakgebied.

Onderneming of organisatie

Als ondernemer wil je weten of je communicatie nog voldoet en klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Hierbij kijk ik naar het functioneren van je onderneming in de samenleving. Wat speelt er in je omgeving, in de maatschappij en welke rol speelt jouw onderneming daarin.

Bij deze trajecten concretiseren we samen vooraf de wens tot verbetering of verandering. In een begeleidingstraject zetten we het om in een plan tot verbetering. Met aandacht voor kennis, vaardigheden en houding.

Professional

Je wilt wel eens weten waar voor jou de (toekomst)mogelijkheden liggen. Waar gaat het communicatievak naar toe en waar liggen voor jou met jouw competenties de kansen en mogelijkheden. Met de methode die ik toepas, kunnen we samen die richting vorm geven door middel van spiegelen en reflecteren.

Dat betekent, dat ik je een spiegel voorhoud om zo stil te staan bij hoe je bijvoorbeeld werkt, welke keuzes je daarbinnen maakt, welke vaardigheden je inzet en hoe dat voelt. Het draait bij reflectie in ieder geval altijd om jou. Deze vorm van reflectie kan je helpen bij je persoonlijkheidsontwikkeling.

In het persoonlijke traject ondersteun ik je streven om kleurrijk te leven, zonder spanning en intens genietend van de mooie dingen in het leven. Daarbij worden persoonlijke blokkades door specifieke technieken omgezet in persoonlijke kracht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s